Referenties

Jiska de Klerk

Coach & HBO docent Kindercoach

“Voor ons staat een heel pure kindercoach. Dit vak past jou zo goed dat je eigenlijk geen moeite hoefde te doen om te leren hoe je kindercoach moest zijn, je was het gewoon al. Je zachte natuur, je heldere blik en je speelse manier van werken nodigt een kind uit helemaal zichzelf te zijn bij jou. Je kijkt zonder oordeel en je laat gebeuren wat er gebeurt. Echt een kunst zoals jij dat doet!

Je mag blijven vertrouwen op jezelf, op je unieke talenten en de grote innerlijke power die in jou zit. Volg je eigen koers, net als Pippi.”

Manon van Boxtel

Pedagogisch medewerker & leidinggevende sinds 2017
bij BSO ’t Goudvisje

“Demi heeft haar professionele pedagogiek in de afgelopen jaren op een erg mooie en waarde volle manier ontwikkeld. Demi haar talent ligt op het gebied van het gesprek aangaan met de kinderen, de interactie met ze opzoeken, kinderen laten praten en vertellen wat er in ze omgaat en daarop inspelen. De vragen die Demi stelt zijn open waardoor ze veel informatie vanuit de kinderen krijgt en daarop ook weer verdiepende vragen stelt. Ze zet daarin kinderen ook zelf aan het denken om te kijken hoe zij over situaties denken en geeft kinderen het vertrouwen dat ze alles mogen zeggen en delen.

Ik heb Demi zien genieten in het contact met de kinderen en het geeft haar veel voldoening en energie als zij kinderen verder kan helpen. Door het open gesprek wat zij met kinderen voert en kinderen zelf laat nadenken komen ze in een eigen proces wat past bij het individuele kind. De oplossingen komen vooral uit het kind met de pedagogische handvaten vanuit Demi, maar voelen voor een kind als eigen oplossingen waardoor er draagkracht ontstaat.

In het contact met ouders is Demi ook een talent. Zij weet een verdiepende overdracht naar ouders over te brengen, waarin ouders hun kind herkennen en handvaten uit halen om verder mee te gaan. Bij Demi is jou belangrijkste bezit echt in liefdevolle, warme en enthousiaste handen!”

Diana

Moeder

“Toen ik de oproep van Demi las voor jongeren met een hulpvraag voor haar stageperiode tijdens haar opleiding tot kindercoach, dacht ik meteen aan mijn zoon. Hij is 12 jaar en heeft door zijn hoog-gevoeligheid wat ‘last’ van zijn emoties. Wij zouden het erg fijn vinden voor hem dat hij leert zijn om zijn gevoelens en daarmee zijn (re)acties te leren kanaliseren. Om hem sturing, begeleiding en handvatten te geven om daarmee te leren omgaan. Om zich bewust te zijn van actie en reactie en daarmee zijn gevoelens te herkennen en erkennen.

Demi gaf aan graag met mijn zoon aan de slag te willen. Ook zoon was positief, maar wilde wel graag weten wat dat dan precies in zou houden. Wat er van hem verwacht werd. Dus hebben we samen Demi gebeld en mocht hij haar zijn vragen stellen. Het voornaamste punt voor mijn zoon was, dat hij niet aan een tafel moest gaan zitten en alleen maar praten. Daar houdt hij niet van. Demi stelde hem gerust en vertelde hem dat ze graag spelenderwijs bezig is en veel sport en spel gebruikt. Dat was absoluut de doorslag voor mijn zoon. Hij kreeg er al meteen zin in!

Het eerste (intake) gesprek was bij mij thuis, samen met mijn zoon en zijn vader. We zijn al 10 jaar gescheiden, maar hebben een 50/50 prima co-ouderschap.

Het gesprek was helder en leerzaam. Wij als ouders werden aan het denken gezet over onze zoon en Demi had ook nog een gezellig gesprekje met hem apart.

Na het gesprek waren we allemaal nog enthousiaster en wilde zoon heel graag aan de slag met Demi.

Hij is in totaal 5 keer bij Demi thuis geweest. In de tuin! Hij kreeg heel toffe sport-, en spel opdrachten en werd daarbij aangezet om na te denken over zichzelf. Deze manier van reflectie kwam erg positief aan bij hem. Elke keer dat hij thuis kwam van een sessie, was hij razend enthousiast en vertelde hij in detail wat ze allemaal gedaan hadden. Vaak ook dingen op papier en daarmee kon hij het precies na vertellen en laten zien aan ons.

Daarna volgde het slotgesprek, weer met z’n allen bij elkaar. Eerst hadden zoon en Demi samen een gesprekje. Daarbij liet ze het initiatief bij hem wat hij wel en niet wilde bespreken met z’n allen. Gelukkig voor ons, vond hij het prima om open te zijn.

Demi had alle behandelde opdrachten op vellen bij zich om zo elke opdracht apart te bespreken. Een toffe geheugensteun en zoon vertelde weer enthousiast wat hij van elke opdracht vond en heeft geleerd.

Het meest trots was hij op zichzelf toen hij in de zomervakantie voor het eerst uit eigen initiatief zelf vrienden had gemaakt! Heerlijk om te horen en hem te zien stralen.

Het was een mooi traject, voor zoon en voor ons! Hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen. En handvatten voor hoe hij opkomende emoties kan inschatten en daarnaar kan handelen.

Lieve Demi, je bent een kanjer!”

%d bloggers liken dit: